Het verhaal van Oxylent

story-oxylentOxylent NV is een privé-onderneming die werd opgericht in 2012. Het is een spin-off van het bedrijf Stiernon, een familiebedrijf dat werd opgericht in 1959 door Robert Stiernon en dat actief is in de sector van kleurstoffen en ondersteunende en technische textielproducten. In 2004 begon Stiernon zijn activiteiten te verbreden door te investeren in O&O naar ingrediënten met toegevoegde waarde. Oxylent werd opgericht om alle innovatieve activiteiten samen te brengen die verband houden met natuurlijke plantenextracten rijk aan polyfenolen.

Oxylent is actief in de nutraceutische en de voedings- & drankensector. Oxylent biedt natuurlijke gezondheidsoplossingen: gezonde ingrediënten en voedingssupplementen ter bevordering van de cardiovasculaire gezondheid, spijsvertering, prostaat en lichaamsgewicht. Het bedrijf biedt ook tannine van eik voor gebruik in wijn, alcohol en bier, en ontwikkelt natuurlijke voedingsbewaarmiddelen ter gedeeltelijke vervanging van chemische producten en met het oog op duidelijkere etikettering.

Oxylent richt zich op ontwikkeling en verspreiding van efficiënte, natuurlijke plantenextracten en ontwikkelt wetenschappelijke expertise op het gebied van de actieve ingrediënten. Oxylent biedt een volledige ondersteuning aan haar klanten en partners tijdens hun productontwikkeling en komt tegemoet aan specifieke behoeften.

Het bedrijf is gespecialiseerd in polyfenolen uit specifiek geselecteerde grondstoffen met karakterisering van de werkzame principes van het intern ontwikkelde extractieproces. De wetenschappelijke ontwikkeling van onze producten is grondig gedocumenteerd en ondersteund door in vitro en in vivo en/of experimentele menselijke studies.