O&O Innovatie

iStock_000012926189XLargeWe investeren voortdurend in innovatie om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen die doeltreffend zijn voor de cardiovasculaire gezondheid, een goede spijsvertering, een gezonde prostaat, de beheersing van het lichaamsgewicht …

Oxylent heeft een breed netwerk van partners, industriële bedrijven, universiteiten, onderzoekscentra, contractproducenten, leveranciers van grondstoffen …

Oxylent werkt samen met diverse industriële partners, universiteiten (bv. Université de Liège (ULg – Gembloux) – België, Université Catholique de Louvain (UCL) – België, Federale Universiteit van Para (UFPA) – Brazilië) en wetenschappelijke laboratoria (bv. CRA-W, Celabor, Insitut Meurice).

Oxylent is een actief lid van Wagralim (AGRO-INDUSTRIEEL CLUSTER/expertisecentrum van het Waalse Gewest) en van de BHIG (Belgian Health Ingredients Group).

Oxylent heeft expertise opgebouwd op het gebied van werkzame bestanddelen: selectie van grondstoffen, ontwikkeling van extractieprocessen die de actieve bestanddelen in plantenextracten maximaliseren, wetenschappelijk bewijs van werkzaamheid (in vitro of in vivo) en het samenstellen van wetenschappelijke dossiers die de voordelen voor de gezondheid, kwaliteit en veiligheid aantonen.

Oxylent maakt gebruik van polyfenolische plantenextracten van granaatappel (OXYLENT® GR) en tannine van eik (OXYLENT® FU & OXYLENT® FT). Wij zijn ook betrokken bij projecten in voedsel- & dranktechnologie, diervoeding en cosmetica.

Oxylent is actief betrokken bij verschillende projecten van het Marshall-plan ondersteund door Wagralim.

VALAXSON-project

iStock_000016700435LargeGebruik van de antioxidante werking van granen door natuurlijke biocracking

Productomschrijving:

Het VALAXSON-extract is een product met een sterk aromatisch profiel. Het kan gebruikt worden in vleesproducten als ingrediënt of in een marinade. Het kan ook gebruikt worden in thee, witloof, speciaalbieren en sauzen. Bovendien heeft het een antioxidante werking met een invloed op de inhoud van de totale bacteriën in specifieke matrices.

Doelstellingen

De ontwikkeling van een nieuw ingrediënt met een hoge toegevoegde waarde uit bijproducten van granen geproduceerd in Waalse landbouwbedrijven, om gebruik te maken van hun antioxidante werking, door:

Partners

Meurens Natural, Oxylent, Wal.Agri / Gx ABT (Gembloux Agro Biotech) – Unité de valorisation des Bioressources, ULg (Université de Liège) – Centre de Recherche Expérimentale du département de Chirurgie Cardiovasculaire

CAPPLE-project

pommeOntwikkeling van een vernieuwende oplossing gebaseerd op polyfenolen van appel en calciumlactaat voor het beheersen van het lichaamsgewicht

Doelstellingen

Partners

Galactic, Oxylent, Stassen / CELABOR, CRA-W (Centre Wallon des Recherches Agronomiques) – Département Sciences du Vivant, CRA-W (Centre Wallon des Recherches Agronomiques) – Département Valorisation des productions agricoles, UCL (Université Catholique de Louvain) – Unité de Biochimie, UCL (Université Catholique de Louvain) – Groupe de recherche en Métabolisme et Nutrition, ULg (Université de Liège) – Centre de Recherche Expérimentale du département de Chirurgie Cardiovasculaire

POLYGAL-project

sh_1482607-platviandeOptimalisatie van de houdbaarheid van voedingsmiddelen door gebruik te maken van natuurlijke bewaarmiddelen, lactaten en plantaardige extracten rijk aan polyfenolen

Doelstellingen

Partners

Oxylent, Galactic, Detry, Gabriel, Quality Partner / UCL (Université catholique de Louvain) – Unité de Microbiologie Alimentaire et Environnementale, ULg (Université de Liège) – Département des Sciences des Denrées Alimentaires

NUTRIGUTIOR-project

couple-âgéOntwikkeling van actieve ingrediënten en afgewerkte producten die bijdragen aan een gezond spijsverteringsstelsel bij senioren.

Doelstellingen

Partners

Laboratoires Ortis, Cosucra Groupe Warcoing, Yakima Chief Inc., Biorès, Vésale Pharma, Oxylent, Lacto Research / UCL (Université catholique de Louvain) – Groupe de recherche en métabolisme et nutrition, ULg (Université de Liège) – Département des Sciences des Denrées alimentaires.

POLYOIL-project

shutterstock_23378710
Gebruik maken van natuurlijke polyfenolische extracten om oliën te stabiliseren die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren

Doelstellingen

Partners

OXYLENT, Huilerie Vandeputte, UCL (Université catholique de Louvain) – Biochemistry Nutritional unit, ULg (Université de Liège) – Food Science Department,  CRA-W (Centre Wallon de Recherches Agronomiques) – Valorisation of Agricultural Products Department.