O&O Innovatie
We investeren voortdurend in innovatie om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen die doeltreffend zijn voor de cardiovasculaire gezondheid, een goede spijsvertering, een gezonde prostaat, de beheersing van het lichaamsgewicht …
Oxylent heeft een breed netwerk van partners, industriële bedrijven, universiteiten, onderzoekscentra, contractproducenten, leveranciers van grondstoffen …
Oxylent werkt samen met diverse industriële partners, universiteiten (bv. Université de Liège (ULg – Gembloux) – België, Université Catholique de Louvain (UCL) – België, Federale Universiteit van Para (UFPA) – Brazilië) en wetenschappelijke laboratoria (bv. CRA-W, Celabor, Insitut Meurice).
Oxylent is een actief lid van Wagralim (AGRO-INDUSTRIEEL CLUSTER/expertisecentrum van het Waalse Gewest) en van de BHIG (Belgian Health Ingredients Group).
Oxylent heeft expertise opgebouwd op het gebied van werkzame bestanddelen: selectie van grondstoffen, ontwikkeling van extractieprocessen die de actieve bestanddelen in plantenextracten maximaliseren, wetenschappelijk bewijs van werkzaamheid (in vitro of in vivo) en het samenstellen van wetenschappelijke dossiers die de voordelen voor de gezondheid, kwaliteit en veiligheid aantonen.
Oxylent maakt gebruik van polyfenolische plantenextracten van granaatappel (OXYLENT® GR) en tannine van eik (OXYLENT® FU & OXYLENT® FT). Wij zijn ook betrokken bij projecten in voedsel- & dranktechnologie, diervoeding en cosmetica.
Oxylent is actief betrokken bij verschillende projecten van het Marshall-plan ondersteund door Wagralim.
VALAXSON-project
Gebruik van de antioxidante werking van granen door natuurlijke biocracking
Productomschrijving:
Het VALAXSON-extract is een product met een sterk aromatisch profiel. Het kan gebruikt worden in vleesproducten als ingrediënt of in een marinade. Het kan ook gebruikt worden in thee, witloof, speciaalbieren en sauzen. Bovendien heeft het een antioxidante werking met een invloed op de inhoud van de totale bacteriën in specifieke matrices.
Doelstellingen
De ontwikkeling van een nieuw ingrediënt met een hoge toegevoegde waarde uit bijproducten van granen geproduceerd in Waalse landbouwbedrijven, om gebruik te maken van hun antioxidante werking, door:
- het in de verf zetten van het potentieel van een natuurlijk extractieproces
- het analyseren van de antioxidante werking van extracten
- het identificeren van de voordelen voor de gezondheid (vasorelaxatie) voor toepassingen in de voedingsgeneeskunde en voedingssector of cosmetica
Partners
Meurens Natural, Oxylent, Wal.Agri / Gx ABT (Gembloux Agro Biotech) – Unité de valorisation des Bioressources, ULg (Université de Liège) – Centre de Recherche Expérimentale du département de Chirurgie Cardiovasculaire
CAPPLE-project
Ontwikkeling van een vernieuwende oplossing gebaseerd op polyfenolen van appel en calciumlactaat voor het beheersen van het lichaamsgewicht
Doelstellingen
- Produceren van een origineel appelextract uit appel-bijproducten (pulp).
- Bestuderen van de positieve effecten op de gezondheid van synergetisch formules van lactaat-appelextract
- Op de markt brengen van de deze producten als voedingssupplement of als onderdeel van een voedingsmatrix
- Een antwoord bieden op een voedings- of gezondheidsclaim goedgekeurd door de Europese Commissie voor dit ingrediënt
Partners
Galactic, Oxylent, Stassen / CELABOR, CRA-W (Centre Wallon des Recherches Agronomiques) – Département Sciences du Vivant, CRA-W (Centre Wallon des Recherches Agronomiques) – Département Valorisation des productions agricoles, UCL (Université Catholique de Louvain) – Unité de Biochimie, UCL (Université Catholique de Louvain) – Groupe de recherche en Métabolisme et Nutrition, ULg (Université de Liège) – Centre de Recherche Expérimentale du département de Chirurgie Cardiovasculaire
POLYGAL-project
Optimalisatie van de houdbaarheid van voedingsmiddelen door gebruik te maken van natuurlijke bewaarmiddelen, lactaten en plantaardige extracten rijk aan polyfenolen
Doelstellingen
- Bestuderen van de bacteriostatica of bactericidale effecten van combinaties van lactaat en polyfenolen (tests in vitro en in vivo)
- De wijzigingen beperken in de organoleptische eigenschappen van voedingsmiddelen
- Ontwikkelen van een innovatieve formule met duidelijke labels
- Deze producten in de markt zetten als natuurlijke bewaarmiddelen
Partners
Oxylent, Galactic, Detry, Gabriel, Quality Partner / UCL (Université catholique de Louvain) – Unité de Microbiologie Alimentaire et Environnementale, ULg (Université de Liège) – Département des Sciences des Denrées Alimentaires
NUTRIGUTIOR-project
Ontwikkeling van actieve ingrediënten en afgewerkte producten die bijdragen aan een gezond spijsverteringsstelsel bij senioren.
Doelstellingen
- Nieuwe producten ontwikkelen door ingrediënten te combineren die vervaardigd worden door partners
- Vaststellen van de doeltreffendheid van nieuwe voedingssupplementen dankzij in vivo-modellen en instrumenten die specifiek gericht zijn op de gezondheid van het spijsverteringsstelsel bij senioren
- Aantonen van de werkzaamheid van functionele voedingsmiddelen bij de mens
Partners
Laboratoires Ortis, Cosucra Groupe Warcoing, Yakima Chief Inc., Biorès, Vésale Pharma, Oxylent, Lacto Research / UCL (Université catholique de Louvain) – Groupe de recherche en métabolisme et nutrition, ULg (Université de Liège) – Département des Sciences des Denrées alimentaires.
POLYOIL-project
Gebruik maken van natuurlijke polyfenolische extracten om oliën te stabiliseren die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren
Doelstellingen
- Om vlaszaadolie te verkrijgen die geschikt is voor consumptie en een verbeterde stabiliteit heeft wat betreft oxidatie en smaak.
- Ontwikkelen van innovatieve producten met hoge toegevoegde waarde, namelijk vlaszaadolie die geschikt is voor consumptie en stabieler is dan de huidige versie dankzij de toevoeging van natuurlijke polyfenolen.
natuurlijke in vet oplosbare polyfenolische extracten om het vlaszaad en andere oliën rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, te stabiliseren.
Partners
OXYLENT, Huilerie Vandeputte, UCL (Université catholique de Louvain) – Biochemistry Nutritional unit, ULg (Université de Liège) – Food Science Department, CRA-W (Centre Wallon de Recherches Agronomiques) – Valorisation of Agricultural Products Department.